Erasmus Plus
2007 yılından önce Avrupa Birliği Genel Eğitim Programı SOCRATES’in altında yer alan ERASMUS Programı, ülkemizde 2003-2004 Akademik Yılında başlatılmıştır. 2004-2005 Akademik Yılından itibaren ülkemiz bu programda tam katılımcı ülke olarak yer almaktadır. Bu programın adı 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren 31 Aralık 2013’e kadar geçerli olmak üzere “Hayat Boyu Öğrenme” (Lifelong Learning Programme, LLP) olarak değiştirilmiştir. 2014 yılı itibariyle sona eren bu program kapsamında yükseköğretim alanında saglanan hibe destekleri 2014-2020 yillari arasinda Erasmus+ Programi altinda da devam edecektir.
Erasmus+ Programi,Yüksekögretim alanina özel olarak, yüksekögretimde kaliteyi artirmayi, yüksekögretim kurumlarinin birbirleri ve is dünyasi ile isbirligini güçlendirmeyi amaçlamaktadir. Üniversite öğrencilerinin ve personelinin hareketliliği için geliştirilmiş bir programdır. Bu programdan yararlanmak için en temel husus kurumlar arasında geçerli bir Anlaşma eski adıyla “Bilateral Agreement” yeni adıyla “Inter Institutional Agreement” var olmasıdır. Bu program vasıtasıyla, bir üniversite öğrencisinin eğitiminin 3 aydan 12 aya kadar olan bir kısmını Avrupa’daki bir ülkenin yüksek öğretim kurumunda alması mümkündür. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bu programdan yararlanabilir. Lisans öğrencilerinin birinci sınıfı tamamlamış olmaları gerekir ve bir öğrenci öğrencilik dönemi boyunca bir kez Erasmus programından yararlanabilir. Bu program ile ilgili ayrıntılı bilgi eu.ege.edu.tr adresinde mevcuttur.
Erasmus+ Programı kapsamında işbirliği kurulacak ülkeler arasında;
28 AB üyesi ülke (Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan) ve
5 AB üyesi olmayan ülke (Norveç, İzlanda, Lihtenştayn, Makedonya ve Türkiye) yer almaktadır.
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile ikili anlaşması olan üniversiteler şu şekildedir.
Hague University (Hollanda)
University of Gothenburg (İsveç)
UC Leuven Limburg (Belçika)
University of Oviedo (İspanya)
Göteborgs Universitet (İsveç)
Hochschule Düsseldorf University of Applied Sciences (Almanya)
National University of Art Bucharest (Romanya)
Zaragoza University (İspanya)
Goce Delchev University-Stip (Makedonya)
Universitat Duisburg Essen (Almanya)
Universitat Zu Koln (Almanya)
Erasmus+ Koordinatörü ve Bölüm Sorumluları
Prof. Dr. Sibel SÖNMEZ (Fakülte Koordinatörü)
Prof. Dr. Merih BENDER (Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü)
Doç. Dr. Duygu METİN PETEN (Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü)
Doç. Dr. Mine ALADAĞ (Eğitim Bilimleri Bölümü)
Dr. Öğr. Üyesi Esra KANLI DENİZCİ (Özel Eğitim Bölümü)
Dr. Öğr. Üyesi Beril CEYLAN (Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü)
Dr. Öğr. Üyesi Gamze BİLİR SEYHAN (Temel Eğitim Bölümü)
Arş. Gör. Dr. Ebru KABAKÇI (Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü)