EGE ÜNİVERSİTESİ

Eğitim Fakültesi

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü

Amacı

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü’nün amacı; alanında ileri düzeyde bilgiye sahip, üst düzey düşünme becerileri gelişmiş, bilimsel gelişmeleri takip edebilen, sorgulayan ve araştırmaya önem veren, edindiği teorik bilgileri günlük hayatta uygulayabilen ve çevresindeki olayları bilimsel bakış açısı ile değerlendirebilen fen bilgisi ve matematik öğretmenleri yetiştirmektir.

Yönetim

İsim

e-posta

Bölüm Başkanı

Prof. Dr. Hülya Yılmaz

hulya.yilmaz@ege.edu.tr

Bölüm Başkan Yardımcısı

Doç. Dr. Murat Sağlam

murat.saglam@ege.edu.tr

Bölüm Sekreteri

Gönül Öztitiz

gonul.oztitiz@gmail.com

Fen Bilgisi Eğitimi AD

Prof. Dr. Hülya Yılmaz (Bölüm ve AD Başkanı)

E-posta: hulya.yilmaz@ege.edu.tr

Telefon: +90 232 311 2228

Prof. Dr. Hakan Türkmen

E-posta: hakan.turkmen@ege.edu.tr

Telefon: +90 232 311 4170

Doç. Dr. Murat Sağlam

E-posta: murat.saglam@ege.edu.tr

Telefon: +90 232 311 4171

Doç. Dr. Bahadır Namdar

E-posta: bahadir.namdar@ege.edu.tr

Telefon: +90 232 311 5470

Dr. Öğr. Üyesi Duygu Metin Peten

E-posta: duygum444@yahoo.com

Telefon: +90 232 311 5045

Arş. Gör. Fulden Güler Nalbantoğlu

E-posta: fulden.guler@ege.edu.tr

Telefon: +90 232 311 3795

Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı

Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı’nın amacı, ortaokulların gereksinim duyduğu fen bilimleri öğretmenlerini yetiştirmektir. Lisans programında; fen bilimleri eğitiminde kullanılacak özel yöntem ve teknikler ile fen ve teknolojinin günlük hayatımızdaki yerini kavrayabilmiş, alanla ilgili güncel gelişmeleri takip eden fen okuryazarı öğretmen adayları yetiştirmeye yönelik laboratuvar destekli ve uygulamalı bir eğitim gerçekleştirilmektedir. Öğretmen adayları lisans öğrenimleri boyunca fizik, kimya ve biyoloji alanları ile ilgili temel bilgileri içeren derslerin yanında, fen bilimleri eğitiminin nasıl yapılması gerektiği konusunda da eğitim görürler.

Mezunlara Diploma Eki verilebilmektedir. Ayrıca bölümün Erasmus + Öğrenci ve Akademisyen Değişim Programı kapsamında farklı kurumlarla ikili anlaşmaları bulunmaktadır. Bu anlaşmalar çerçevesinde, öğrenci ve akademisyen değişimi desteklenerek karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı yapılabilmektedir.

Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı mezunları Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokullarda fen bilimleri öğretmeni olarak görev yapabilmekte, ayrıca lisansüstü eğitim alarak akademik hayata da devam edebilmektedirler. Bölüm bünyesinde Fen Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Programı yürütülmektedir.

Kontenjan ve Puan

Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı'na Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puan türlerinden SAY puan türüne göre öğrenci alınmaktadır. 2019 yılı YKS sonuçlarına göre Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı taban puanı 291,93’tür. Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı’nın öğrenci kontenjanı 50 kişidir.

Dersler

Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı’nda dört yıl boyunca verilen dersler ekteki linkte yer almaktadır.

Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı

Fen Bilgisi Öğretmenliği 2018 Lisans Programı

Fen Bilgisi Öğretmenliği 2018 Lisans Programı Müfredatı

Fen Bilgisi Eğitimi Lisansüstü Programı

• Fen Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Programı

Lisansüstü Dersler

Fen Bilgisi Eğitimi Lisansüstü Programında yürütülen dersler aşağıdaki linkte yer almaktadır.

Fen Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Programı