Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü

Amacı

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nün amacı; mesleki etik ilkelere saygılı, alanındaki bilimsel ve güncel gelişmeleri takip eden nitelikli Bilgisayar Öğretmeni ve Bilişim Teknolojisi Uzmanı yetiştirmektir.

Yönetim

İsim

e-posta

Bölüm Başkanı

Prof.Dr.Eralp Hüseyin ALTUN

eralp.hüseyin.altun@ege.edu.tr

Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Alev ATEŞ ÇOBANOĞLU

alev.ates@ege.edu.tr

Bölüm Başkan Yardımcısı

Doç.Dr.Onur DÖNMEZ

onur.donmez@ege.edu.tr

Bölüm Sekreteri

Asuman ÖZKURŞUN

asuman.ozkursun@ege.edu.tr

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi AD Öğretim Elemanları

Öğretim elemanları bilgisine erişmek için tıklayınız.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Lisans Programı

Lisans Programı; öğretmenlik meslek bilgisi, alan bilgisi ve genel kültür olmak üzere üç ana boyuttan oluşmaktadır. Lisans programında öğrencilere pedagojik formasyon eğitiminin yanı sıra ağırlıklı olarak programlama dilleri, veri tabanı yönetimi, web tasarımı, çoklu ortam tasarımı, materyal tasarımı, uzaktan eğitim, proje geliştirme ve yönetimi konularında bilgi ve beceriler kazandırılmaktadır.

Mezunlar eğitim kurumlarında; bilişim teknolojileri öğretmeni, bilgisayar formatör öğretmeni, öğretim teknoloğu ve öğretim tasarımcısı; özel sektörde ise web tasarımcısı ve bilgisayar programcısı olarak istihdam edilmektedir. Ayrıca bu alanda yüksek lisans programı da bulunmaktadır.

Kontenjan ve Puan

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Lisans Programı'na Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puan türlerinden SAY puan türüne göre öğrenci alınmaktadır. 2020 yılı YKS sonuçlarına göre Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Lisans Programı taban puanı 260,92’dir. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Lisans Programı’nın öğrenci kontenjanı 20 kişidir.

Dersler

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Lisans Programı’nda dört yıl boyunca verilen dersler ekteki linkte yer almaktadır.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Lisans Programı

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 2018 Lisans Programı

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 2018 Lisans Programı Müfredatı

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı

Lisansüstü Dersler

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programında yürütülen dersler aşağıdaki linkte yer almaktadır.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Doktora Programı

Lisansüstü Dersler

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Doktora Programında yürütülen dersler aşağıdaki linkte yer almaktadır.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Doktora Programı

Ege BÖTE Mezunlarının Çalıştıları Kurumlara Yönelik Örnekler

2022 mezunlarımızın tamamına yakını öğretmenlik veya yazılım sektörlerinde işe yerleşmişlerdir. Meslek yaşantılarında başarılar dileriz.